De stichting BangsaDunia is begonnen als burgerinitiatief dat als doel heeft: dat Indische en Molukse ouderen in Arnhem Zuid senang oud kunnen worden.

De eerste concrete activiteit die hieruit is voortgekomen is BangsaDunia Vrienden. Hieronder willen we u, Indische of Moluks oudere woonachtig in Arnhem, uw familie en/of alle geïnteresseerde anderen, informeren over wat BangsaDunia Vrienden ook voor u kan betekenen.

Wat doen BangsaDunia Vrienden en hoe zijn ze ontstaan?

Onze Indische en Molukse ouderen willen, maar moeten soms ook door de veranderende rol van de overheid, als het even kan, het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Naarmate de jaren voortschrijden gaat dat echter niet zo makkelijk meer. Natuurlijk is hulp of nabijheid van de eigen familie het prettigst maar dat is niet altijd eenvoudig als kinderen bijvoorbeeld ver weg wonen. Dan is het fijn als er mensen uit eigen cultuur, of die daarmee bekend zijn, steun of begeleiding op vele manieren kunnen bieden.

BangsaDunia Vrienden bestaat momenteel uit een groep van ongeveer 10 mensen, allen met een Indische/Molukse achtergrond en/of affiniteit, die als vrijwilliger in hun vrije tijd klaar staan om u hulp, ondersteuning, begeleiding of anderszins te bieden.

Voor het vertellen van uw vragen en het zorgen dat er ook daadwerkelijk iemand voor u klaar staat:
Bel 06 120 66 309 met Nino van Rhoon, onze coördinator (en bestuurslid).